Reisen til Venezia

24. okt. kl. 19:30. Bli med på Grenland Friteater på en utrolig fantasireise!

Reisen til Venezia som fikk Telemarkspremiere 2.juni i år, ble spilt for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i Kulturhuset Ælvespeilet, til stor glede for både anmeldere og publikum. Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser – i sin egen stue! Opprinnelsen til forestillingen er slik: Ved siden av der forfatter Bjørg Vik bor i Furustadvegen i Porsgrunn bodde det elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at – Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

Billetter

Til det nystartede Intimteatret, skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser – i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen.

Grenland Friteater karakteriserer stykket som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

Reisen til Venezia pressefoto Dag Jenssen

Medvirkende:

 

Manus: Bjørg Vik

Regi: Geddy Aniksdal

Oskar Tellmann: Lars Vik

Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen

Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad

Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen

Kostymer: Guro Dale

Scenografi: Maria Løkken

Teknikk: Agnar Ribe

Produsent: Hans Petter Eliassen

I år feirer Grenland Friteater 40 år, som landets eldste frie teatergruppe. Gjennom hele vår lange eksistens har vi produsert 154 premierer og spilt for et publikum på mer enn 1,1 mil. mennesker i 35 land. Vi har valgt å gjøre Reisen til Venezia til vår jubileumsforestilling, som fikk premiere under årets Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. I oktober sender vi forestillingen ut på turne i Telemark, samt gjestespill i Nedre Eiker og Sandefjord.