Reisen til Venezia

24. okt. kl. 19:30 - Bli med, når Grenland Friteater tar oss med på en utrolig fantasireise!

Billetter

Reisen til Venezia som fikk Telemarkspremiere 2.juni i år, ble spilt for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i Kulturhuset Ælvespeilet, til stor glede for både anmeldere og publikum. Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser – i sin egen stue! Opprinnelsen til forestillingen er slik: Ved siden av der forfatter Bjørg Vik bor i Furustadvegen i Porsgrunn bodde det elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at – Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

Til det nystartede Intimteatret, skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser – i egen stue. For det, mottok hun i 1993 Ibsenprisen.

Grenland Friteater karakteriserer stykket som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

Reisen til Venezia pressefoto Dag Jenssen

Manus: Bjørg Vik
Regi: Geddy Aniksdal

Medvirkende:
Oskar Tellmann: Lars Vik
Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen
Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad
Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen

Kostymer: Guro Dale
Scenografi: Maria Løkken
Teknikk: Agnar Ribe

Produsent: Hans Petter Eliassen