Romjulskonsert med Ingunn Kilen, Jakob Zethner og Kari Lise Høgseth

27. des. kl. 19:00. Bill. kr 220,-

Tradisjonen tro har Ingunn Kilen tatt med seg noen fantastiske sangere og trommet sammen til romjulskonsert i Tokestua. Under kan du lese litt om Ingunn, Jakob og Kari Lise.

 

Jakob Zethner: dansk bassanger, pianist og organist Jakob har siden han debuterte i 1998 hatt en internasjonal karriere og sunget på scener og konserthuse i UK, Italia, Tyskland, Italia, Frankrike, Nederland, Norge, Sverige,Island og Danmark. De sidste store opgaver var på operaerne i Torino ( I) Versailles (F) , Det Kongelige Teater ( DK) Opera Østfold ( N) Jyske Opera, og her i 2018 på Islandske Opera i operaen Brødre og med Musikalen Chess i stor produktion i DK Kommende opgaver i 2018/19 er bla.a Puccinis opera La Boheme i København, Paul Klenaus opera Michael Kohlhaas i Århus ( DK) , Daniel Bjarnasons opera Brødre i Budapest . Synger gerne cross over musik og har ofte brugt Bocelli den store cross over artist som inspirasjon, selvom stemmetyperne er forskellige., Jakob er dyb bas . Jakob taler Italiensk og har ofte optrådt på operahuse i Italia . Jakob har sammen med sin kone Elisabeth de Lunde etablert konsert og kunstarenaen Villa Lunde der støttes av Norsk Kulturråd og som årligt har ca 20 konserter og arrangementer på høyt niveau. Jakob er i Drangedal også kendt for sit organist virke .


 


Kari Lise Høgseth (mezzosopran) er fra Gjerpen i Skien og er utdannet ved  Griegakademiet i Bergen og Operahøgskolen i Oslo. Sesongen 2009-2010 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun var solist i blant annet Rusalka av Dvořak og barneforestillingen Forhekset. Kari Lise har også  hatt solistoppdrag hos blant andre Opera Sør, Oscarsborg Operaen, Oslo Operafestival og Ringsaker Operakor og har gjort roller Dido i Dido og Aeneas av Purcell, Ramiro i Mozarts La finta Giardiniera, Mum i Brittens Albert Herring, Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa og Mercédès i Carmen. Hun er gjevnlig solist i kirkemusikalske verker og har utmerket seg som en dyktig formidler i romanserepertoaret. Hun har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen De Tre Damene. Høsten 2015 ble Kari Lise fast ansatt i Operakoret. Hun mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009.Ingunn Kilen fra Drangedal i Telemark har en Bachelor fra Barratt Dues musikkinstitutt og en Master i Opera fra Operahøgskolen i Oslo.  Hun har frilanset i flere år men har nå en fast stilling i koret på Den Norske Opera og Ballett.

Hun har blndt annet sunget 3 Dame/Tryllefløten, La Principessa/Suor Angelica, La Frugola/Il Tabarro, La Badessa/Suor Angelica, Madame Haltière/Cendrillon, Erda/Rheingold, Giovanna/Rigoletto, Filipjevna/Eugene Onegin, Ulrica/Maskeballet, Siegrune/Die Walküre, og Moren og Heksa i Hans og Grete.

Ingunn Kilen har også sunget konserter og kirkemusikk som Wagners Wesendoncklieder med Stabsmusikken, Stabat mater Dvorak, Rossini Stabat Mater og Metite Messe Solenelle.

Hun har fått flere stipender og i 2009 mottok hun Kirsten Flagstad prisen som var en stor ære.

Fremtidige oppdrag er blant annet solist på Verdis Requiem med Telemark Symfoni orkester november 2018 og Sister of the novises i Suor Angelica På Den Norske Opera Og Ballett i 2019.